Відділ освіти, молоді та спорту Шумської РДА

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 24 » Патріотичний клуб «Родина»
17:13
Патріотичний клуб «Родина»

            

Мати, Батьківщина, мова –

Заповітні ці три слова.

Батьківщина, мова, Мати –

Нас повік не роз’єднати.

Мова, Мати, Батьківщина –

Ми усі одна «РОДИНА»

Пріоритетним напрямком і складовою частиною освітнього процесу сьогодні стає національно-патріотичне виховання, цивільно-патріотичне виховання і військово-патріотичне виховання підростаючого покоління.

Патріотичне виховання школярів - це систематична і цілеспрямована діяльність з формування в учнів високої патріотичної свідомості, почуття вірності своїй Вітчизні, готовності до виконання громадянського обов'язку…

Найголовніше придбання людини в період дитинства і учнівства - це віра в себе, віра в те, що він знає і вміє, почуття власної гідності.

Саме почуття любові до своєї Батьківщини, почуття гордості за свій народ, шанобливе ставлення до національних традицій і культури, спонукало нас створити в Биковецькому НВК патріотичний клуб «РОДИНА». Він об’єднав навколо себе школярів 5-9 класів, їх батьків та вчителів.  КЛУБ має своє гасло та символи - синьожовті стрічки, емблему «Я – українець», а пісня Тіни Кароль «Україна - це ти», стала головною нашою піснею.

Мета «РОДИНИ» це сприяння патріотичному, фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку особистості…

Відомий український педагог В.Сухомлинський говорив: «Патріотичне виховання – це сфера духовного життя, яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне, що любить і ненавидить людина, яка формується».

Напрямки та зміст роботи КЛУБУ дуже різноманітні. Це і:  Тиждень Єднання «Україна понад усе», Уроки Мужності - «І обнялись береги одного, вічного народу», «Пам’ятаємо тих, хто віддав життя за Україну», Лінійки Пам’яті «Герої не вмирають», «Героям Крут присвячується…», Лінійка Миру «В моїм серці Україна»… Це проведення інформаційно-просвітницьких годин про етапи становлення та розвитку української держави, про відомих людей. Це збір та систематизація матеріалів про Героїв Революції Гідності, Героїв «Небесної Сотні», про односельчан, які перебувають в зоні АТО. Школярі писали листи пораненим солдатам, відсилали обереги та свої малюнки воїнам АТО, а на кошти, зібрані під час благодійної ярмарки «Допоможемо нашим воїнам», було закуплено певне спорядження для наших бійців…До нас в гості приходили наші випускники, які зараз  і є учасниками бойових дій на Сході України. Наші діти створюють презентації до виховних заходів, приурочених різним історичним подіям в історії країни…

Дуже люблять члени КЛУБУ брати участь у підготовці та проведені різноманітних акцій, фестивалів-конкурсів та флеш-мобів… Ось і нещодавно, ми провели флеш-моб «Молитва за Україну», приуроченого 150-річчю від дня народження Митрополита А.Шептицького…

Патріотами не народжуються, ними стають! Патріотизм здатний консолідувати суспільство! Наша щоденна буденна робота – це піщинка в цементному розчині, який цементує підмурок нашого, українського патріотизму, який потрібно вибудовувати і плекати. І від нас з вами також залежить міцність цієї споруди.

Миру, спокою всім! Щоб ми формували героїко-патріотичну свідомість наших дітей в на традиціях минулого, а не на прикладах сучасної історії!

 

Педагоги-організатори Биковецького НВК

Лариса Ковальчук та Світлана Бондарчук

 

 

 

 

Переглядів: 369 | Додав: savel | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz