Відділ освіти, молоді та спорту Шумської РДА

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 25 » Оздоровлення в таборах
11:32
Оздоровлення в таборах
                                                          

         Літо – чудова пора відпочинку і нескінченого задоволення від нових вражень. Куди ж їхати, як відпочивати, до чого прагнути?
         З настанням весняно - літнього сезону, як періоду активного відпочинку та оздоровлення, у районі є практика організації таборів з денним перебуванням. Педагогічними працівниками таборів влітку 2013 року створені умови для організації змістовного дозвілля школярів, їхнього харчування та відпочинку. В своїй роботі педагоги, які працювали вихователями загонів впроваджували різні форми роботи з дітьми, спрямовані на розвиток їх здібностей та обдарувань, на відродження національних традицій, обрядів та звичаїв, проводили заходи з виховання у дітей почуття національної свідомості, спортивні змагання, краєзнавчі екскурсії до музеїв, історико-культурних та географічних місць району, конкурси, фестивалі, інтелектуальні турніри. Значна увага була приділена науково-дослідницькій роботі школярів в рамках Всеукраїнських експедицій та конкурсів. Аналіз планування та роботи таборів з денним перебуванням при навчальних закладах району свідчить про зміни у підходах до планування роботи і реалізації їх основних заходів. Заплановані заходи спрямовані на розвиток потенціалу учнів, естетичних смаків, формування колективізму та розширення країнознавчої компетенції. Слід відзначити, що в канікулярний час проводяться туристичні походи, подорожі по рідному краї, залучаються діти до культурно-масових та фізкультурно-спортивних заходів.
 
 
           МЕРЕЖА ТАБОРІВ З ДЕННИМ ПЕРЕБУВАННЯМ
1.Андрушівський НВК                     -30 дітей
2.В.Дедеркальська ЗОШ І-ІІІ ст.      -50 дітей
3.Вілійська ЗОШ І-ІІІ ст.                  -20 дітей
4.В.Загайцівський НВК                    -30 дітей
5.Залісцівський НВК                        -20 дітей
6.Матвіївський НВК                         -20 дітей
7.Суразький НВК                              -30 дітей
8.Тилявський НВК                            -30 дітей
9.Шумська ЗОШ І-ІІІ ст. №1           -60 дітей
10.Шумський НВК                           -50 дітей
11.Шумський ліцей                          -20 дітей 
12.Боложівська ЗОШ І-ІІ ст.             -20 дітей 
13.Бірківська ЗОШ І-ІІ ст.               - 20 дітей 
14.Жолобківська ЗОШ І-ІІ ст.         -10 дітей
15.М.Садківська ЗОШ І-ІІ ст.          -10 дітей
16.Обицький НВК                             -10 дітей
17.Піщатинська ЗОШ І-ІІ ст.           -10 дітей
18.Садківська ЗОШ І-ІІ ст.               -10 дітей
19.Тетильківська ЗОШ І-ІІ ст.          -10 дітей
20.Темногаєцька ЗОШ І-ІІ ст.          -10 дітей
21.Літовищенський НВК                  -10 дітей
22.Васьковецька ЗОШ І-ІІ ст.          -10 дітей
           ВСЬОГО:                             -  490 дітей

 
         Керуючись Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», розпорядженням голови облдержадміністрації «Про затвердження Порядку направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету» від 17.05.2013 №202-од, з метою забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей – інвалідів, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, талановитих та обдарованих дітей, відмінників навчання у 2013 році відпочинком та оздоровленням за бюджетні кошти охоплено : - в таборах з денним перебуванням навчально-виховних закладів району: 207 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 4 – з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 6 дітей-інвалідів; - в МДЦ «Артек»; 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 2 дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей, 3 неповнолітніх, які перебувають на диспансерному обліку; - в УДЦ «Молода Гвардія»: 4 дітей дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 2 дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей, 3 неповнолітніх, які перебувають на диспансерному обліку, 1 дитина-інвалід; - в ДОЗ «Сонячний» Херсонська область м.Лазурне: 2 дітей дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 2 дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей, 1 неповнолітній, який перебуває на диспансерному обліку, 1 дитина-інвалід, 1 талановита і обдарована дитина; - в ТОВ «Зорепад-Струсів» Тернопільська обл., Теребовлянський р-н, с.Струсів: 1 дитина з багатодітної і малозабезпеченої сім’ї, 1 дитина, яка перебуває диспансерному обліку, 5 талановитих і обдарованих школярів; - в ДОЗ «Гайдарівець»Тернопільська область Шумський район с.Кутянка: 10 дітей, позбавлених батьківського піклування, 2 дітей-інвалідів, 7 дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей, 3 талановитих і обдарованих школярів, 3 відмінників навчання. Направлення дітей вищезазначених категорій здійснювалось на підставі поданих документів. При вирішенні питання щодо першочерговості оздоровлення та відпочинку дітей враховувався соціальний статус дитини і матеріальне становище сім’ї, у якій вона виховується.
 
                     ПЕРЕЛІК
документів дітей, які підлягають пільговому оздоровленню в стаціонарних дитячих оздоровчих закладах
     
 І. Діти-сироти та діти, позбавлені   батьківського піклування              
 
 1. Заява від опікуна (піклувальника) на ім'я начальника
    батьківського піклування.  відділу з питань освіти
 2.Свідоцтво про народження дитини (копія)
 3.Свідоцтво про смерть обох батьків (копія), або рішення суду, органу опіки і піклування про надання дитині статусу позбавленої батьківського піклування (копія)
 
ІІ. Діти-інваліди(напрвляються в    разі відсутності медичних протипоказань та здатності до самообслуговування)   
          
1. Заява від батьків на ім'я начальника відділу з питань освіти в разі відсутності медичних  протипоказань та здатності до   самообслуговування.               
2. Свідоцтво про народження дитини (копія)
3. Посвідчення про приналежність дитини до цієї категорії (копія)
 
ІІІ. Діти з багатодітних і малозабезпечених сімей    
 
1. Заява від батьків на імя начальника відділу з питань  освіти.
2. Свідоцтво про народження дитини (копія)
3. Довідка про склад сім'ї
4.Довідка про призначення державної соціальної допомоги  по малозабезпеченості 
                                                                      
 ІУ. Талановиті та обдаровані діти (переможці міжнародних всеукраїнських обласних,  районних олімпіад, конкурсів, фестивалів,    змагань, спартакіад, відмінники навчання,    діти, які є лідерами дитячих громадських організацій, дитячі творчі колективи, спортивні команди)   
                                    
 1. Заява від батьків на ім'я начальника відділу з питань освіти.
 2. Свідоцтво про народження дитини (копія)
 3. Копія відповідного посвідчення, диплома, грамоти , тощо про присвоєння звання переможця (1- 3  особисте або командне місце), лауреата чи дипломанта, змагання, олімпіади, естивалю,  
   спартакіади,  конкрсу міжнародного, всеукраїнського, обласного чи  районного рівнів.
  4. Копії табелів або похвальних листів для відмінників навчання.
  5. Клопотання педагогічної ради навчального закладу.
 
     Діти, які перебувають на диспансерному  обліку   
 
 1. Заява від батьків на імя начальника відділу з питань  освіти.
 2. Свідоцтво про народження дитини (копія).
 3. Документ, що засвідчує приналежність дитини до цієї категорії
 
    Діти працівників агропромислового   комплексу та соціальної сфери села.        
 
  1. Заява від батьків на ім'я начальника управління агропромисловго комплексу
  2. Свідоцтво про народження дитини (копія).
  3. Довідка з місця роботи батьків або одного з батьків.
  4. Документ, що засвідчує місце проживання дитини
 
 
Дитячий оздоровчий заклад "ГАЙДАРІВЕЦЬ»
 
        У мальовничому лісовому куточку біля села Кутянка, що на Шумщині, розташоване ДОЗ "Гайдарівець”. Це стаціонарний дитячий оздоровчий табір з терміном роботи з червня по серпень. Табір приймає дітей від 7 до 16 років та розрахований на 150 відпочивальників у зміну. Діти проживають в окремих будиночках. На території табору є споруди та приміщення, які забезпечують активне дозвілля та відпочинок дітей, а саме: адміністративно-медичний корпус, клуб, їдальня , стадіон, спортивні майданчики для проведення змагань по баскетболу, волейболу, футболу, майданчик зі спортивними спорудами та гойдалками. Протягом зміни, що триває 21 день, діти мають можливість реалізувати творчі, фізичні, інтелектуальні здібності у різноманітних конкурсах та масових заходах. Відпочивальники знайомляться з природою рідного краю у походах, екскурсіях.
Тернопільська обл.,
Шумський р-н.,
с. Кутянка,
тел. (03558) 57-3-26
 
Оздоровлення та відпочинок у таборі  "ГАЙДАРІВЕЦЬ"
 
На березі невеличкого мальовничого озерця розташувались 19 ошатних будиночків із казковими назвами – це дитячий оздоровчий заклад «Гайдарівець», у в якому цього річ оздоровилися та відпочили 192 дітей за дві зміни. З дітьми постійно працювали вихователі, організовуючи розважальну програму відповідно до віку. За час табірних змін проведено велику кількість різноманітних заходів,основними з яких були: урочисте відкриття зміни, День батьків , День Нептуна, День бантиків, День капельки, День самоврядування, коли діти помінялися ролями з вихователями, День індійських племен, королівський день та інші. Найбільше дітям запам’яталися конкурси та розваги: «Сорочинський ярмарок», «Козацькі забави», «Пошуки скарбів», «Суперпара табору», «Зірки естради». Особливе місце було відведено національно-патріотичному вихованню та відзначенню 17-ї річниці Конституції України: проведено конкурс малюнків на асфальті «Ми маленькі українці», конкурс для молодших школярів «Знай свої права , дитино», брейн-ринг «Відкрий для себе Україну». Кожного вечора на дітей чекала святкова дискотека. Особливою популярністю користувалися «Веселі старти», спортивні естафети, змагання з ігрових видів спорту – футболу, баскетболу, волейболу. Кожного дня діти мали можливість купатися в озері. У надвечірню пору, під керівництвом дружнього колективу вихователів відбувалися казкові дійства, проводилися різноманітні конкурси та забави,в яких діти охоче приймали активну участь.
В останній вечір табірної зміни, для вихованців закладу запалили прощальну ватру, де діти разом обмінялися враженнями про перебуванняв таборі, співали пісень, розважалися.  

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                   
Переглядів: 1538 | Додав: savel | Теги: відділ з питань освіти шумської рай, райвно шумськ, відділ освіти шумської рда, відділ освіти шумської адміністраці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz